De voorwerpen zijn, zie foto:
1. Saabzeh: Linzespruiten staat voor wedergeboorte
2. Sendjed: Duindoorn staat voor liefde
3. Sir: Knoflook staat voor genezing
4. Sib: Appels staat voor schoonheid en gezondheid
5. Serke: Azijn staat voor leeftijd en geduld
6. Sekke: Munten staat voor rijkdom
7. Saamaanoe soort gerecht bereid uit het sap van kiemende tarwe voor overvloed

Een kijkje in de keuken van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, afdeling Digitale Informatievoorziening

Mustafa, mensenmanager met oog voor resultaat

Mustafa Kedilioglu werkte ruim één jaar als interim manager binnen de afdeling Digitale Informatievoorziening. Binnen zijn afdeling komt nu een functie vrij voor een nieuwe teamleider. Wie beter dan hijzelf kan vertellen wat het werken binnen de ministeries van EZK en LNV zo bijzonder maakt?

Mustafa werkt sinds 2016 bij I-Interim Rijk. Professionals werken hier dagelijks aan het realiseren van rijksbrede i-ambities. Ze voeren hun opdrachten uit voor de hele Rijksoverheid op het gebied van (strategisch) I-advies, project- en programmamanagement, architectuur en lijnmanagement. Het was vooral het lijnmanagement wat Mustafa aantrok in zijn rol bij EZK/LNV. “Als lijnmanager kun je iets betekenen voor je collega’s, je kunt echt iets bijdragen aan iemands ontwikkeling, dat vind ik het mooie aan mijn rol.”

Eerder deed hij ervaring op bij UWV, voordat hij de overstap maakte naar de Rijksoverheid. Daar startte hij met een opdracht bij Logius voor hij bij de Tweede Kamer mocht adviseren en een visie uitwerkte op het gebied van efficiënter datagebruik. Een van zijn kroonjuwelen zoals hij zelf zegt. Na deze rol wilde hij dichter op een team zitten.

Onderlinge zorgzaamheid
Die kans kreeg hij bij EZK/LNV waar hij vlak na de start al te maken kreeg met de uitdaging om zijn team midden in coronatijd te verbinden enerzijds en de dienstverlening te handhaven anderzijds. Hij is er trots op hoe dat gelukt is: “Vrij snel nadat ik er begonnen was, kwam de lock-down. Dat vraagt toch een andere aanpak. We hadden de ambitie te groeien naar een ander soort afdeling met een andere visie. Die was gestoeld op gezamenlijkheid en persoonlijk leiderschap. Ik vind dat ons dat met elkaar heel goed gelukt is, ook al zaten we ineens van de een op de andere dag bijna allemaal thuis.”

Wat enorm mee geholpen heeft bij het realiseren van die doelstellingen, is de onderlinge zorgzaamheid voor elkaar, zo stelt Mustafa. “Ik vind dat er bij EZK/LNV enerzijds heel goed gekeken wordt naar wat medewerkers nodig hebben maar anderzijds ook naar wat dat voor leidinggevenden betekent. Dat geldt voor de interne mensen maar net zo goed voor externe of gedetacheerde medewerkers. Dat vind ik mooi om te zien hier.”

Louvre
Voor de nieuwe teamleider heeft hij ook een advies: “Focus niet té veel op het resultaat maar meer op de weg ernaar toe. Natuurlijk is dat belangrijk, maar mensen zijn echt ons kapitaal, zeker in deze onzekere tijden. Als je vertrouwen geeft, dan komt dat resultaat vanzelf wel.” Hij staaft het met een mooi voorbeeld uit zijn eigen privésituatie. “Een tijd geleden ging ik met mijn vrouw naar Parijs. Tijd voor elkaar en samen erop uit. Ik had van te voren al bedacht wat we wilden doen en kaarten voor het Louvre gekocht. De dag liep alleen iets anders, waardoor we snel ons bord moesten leegeten en uiteindelijk als een speer door het museum liepen. Nu weet ik ‘plan niet alles zo strak van te voren, dan ben je uiteindelijk meer in het moment zelf.’ Want het ging me om het samenzijn, maar het voelde als een afhandeling van geplande activiteiten.”

Meer informatie over de vacature vind je hier: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/teamleider-digitale-informatievoorziening-di-EZ-2021-0048#0