Hoofd afdeling Publiek

Hoofd afdeling Publiek

Tryater zoekt per maart 2021:

Hoofd afdeling Publiek (0,8 fte)
Een visierijke en creatieve marketing- en communicatiespecialist die zich thuis voelt in een meertalige context

Tryater is hét meertalige theatergezelschap van Fryslân en maakt deel uit van de landelijke culturele basisinfrastructuur. Sinds de oprichting in 1965 maken we theater vanuit verbinding met onze omgeving. We spelen overal in Fryslân: op ijsbanen, in scholen en fabrieken. Vooral in het Fries, maar ook in het Nederlands en in andere talen. We produceren ruim 270 voorstellingen per jaar, voor zo’n 25.000 kinderen, jongeren en volwassenen. In onze producties tonen we de samenleving in al haar verscheidenheid. Met onze aanpak verrassen we ons publiek en spreken we een diverse en brede doelgroep aan.

De functie
De nieuw te vormen afdeling publiek richt zich zowel op conversie als op verbinding met publiek. Door online en offline marketing en publiciteit te combineren met publiekswerk kunnen we ons publiek op een gedifferentieerde en persoonlijke manier benaderen. Hiermee wordt de impact van onze projecten vergroot en gaan we een duurzame relatie aan met onze omgeving. Het hoofd van de afdeling geeft leiding aan een medewerker offline media & traffic, een medewerker online content & social media en een medewerker planning & verkoop. De afdeling werkt nauw samen met de medewerker publiekswerk, loyaliteit & sponsoring.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je ontwikkelt een strategische visie op integrale campagnes voor jeugd- jongeren- en volwassenenvoorstellingen, waarin online-, offline- en publiekswerk elkaar aanvullen;
 • Je geeft dagelijks leiding aan de vaste medewerkers van de afdeling en stuurt door jou geworven freelancers, vrijwilligers en stagiairs aan;
 • Je beheert de budgetten, zowel afdelingsbreed als op projectbasis;
 • Je ontwerpt en bewaakt de langetermijn-contentplanning;
 • Je werkt aan brandmarketing, door het opbouwen en onderhouden van een PR- netwerk en het (door)ontwikkelen en bewaken van ons imago en onze huisstijl;
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling van een landelijke en regionale persstrategie;
 • Je neemt deel aan het wekelijkse stafoverleg met de directie en afdelingshoofden.

Profiel
We komen graag met je in contact als je:

 • Leidinggevende ervaring hebt in een vergelijkbare functie binnen of buiten de theatersector;
 • Op een doeltreffende en inspirerende manier leiding geeft;
  Zowel strategisch inzicht hebt als oog voor detail;
 • Goed kunt samenwerken. Je kunt je inleven in mensen met verschillende perspectieven en belangen, en weet daartussen bruggen te slaan.
 • Een (vakinhoudelijke) gesprekspartner en sparringpartner kunt zijn voor de directie;
 • Nieuwsgierig bent naar de laatste ontwikkelingen en innovaties in je vakgebied;
 • Affiniteit hebt met Fryslân en het werken in een meertalige context.

 

Onze publieksuitingen zijn net als onze voorstellingen Fries-, Nederlands en/of meertalig. Voor deze functie is het kunnen lezen en schrijven van het Fries dan ook belangrijk. Sta jij open voor het leren van de Friese taal? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Arbeidsvoorwaarden
Als Hoofd afdeling Publiek ga je een nieuwe afdeling leiden met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelmogelijkheden. De afdeling Publiek werkt projectmatig samen in discipline-overstijgende teams. Je komt werken in ons eigen theatergebouw in de binnenstad van Leeuwarden.
Tryater biedt een aanstelling voor een jaar met bij goed functioneren zicht op verlenging en/of een vaste aanstelling. De beloning is volgens de CAO Theater en Dans (schaal VIII: min. €2.933 max. €4.337 bij 1 fte.).

Inlichtingen en sollicitatie
Wil je solliciteren, dan ontvangen we graag voor 3 januari 2021 per e-mail je motivatiebrief en je CV. Vermeld in het onderwerp: “sollicitatie hoofd afdeling publiek”. Voeg je brief en CV als pdf toe. Je kunt de sollicitatie sturen naar ynfo@tryater.nl t.a.v. Valentijn Fit.

Vanwege de Coronamaatregelen zijn we telefonisch beperkt bereikbaar. Indien je meer informatie over de functie wenst, kun je per mail contact opnemen met Jelly Steenstra: j.steenstra@tryater.nl. Als je je telefoonnummer vermeldt, word je door ons teruggebeld.

Gesprekken worden gepland vanaf 11 januari 2021

Interesse in deze job?
Neem dan nu contact op!

Contactgegevens