Netwerker Sociale Programma’s

Netwerker Sociale Programma’s

Zeeuws Museum zoekt een Netwerker Sociale Programma’s (16 uur)

Het Zeeuws Museum vind je in de historische abdij in het centrum van Middelburg. Ooit heeft Willem van Oranje hier zelfs kantoor gehouden. De zeer uiteenlopende collectie toont een kant van Zeeland die je niet verwacht. Onze wandtapijten zijn wereldberoemd maar we hebben nog veel meer te bieden. Van archeologische vondsten tot streekdracht tot porselein en andere objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. We laten ze zien in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Regelmatig werken we met hedendaagse kunstenaars en (mode)ontwerpers. Daarnaast organiseren we activiteiten en ontwikkelen wij sociale projecten. We zien het als onze missie om onze kennis, gebouw en collectie in te zetten om mensen te verbinden. De komende jaren proberen wij bijvoorbeeld eenzaamheid in de multiculturele samenleving tegen te gaan. Dit doen we onsite, online en op locatie.

Programma Eenzaamheid
Dit voorjaar start het Zeeuws Museum met een nieuw experimenteel programma, waarbij kunst en erfgoed meer worden geïntegreerd in de samenleving. We willen mensen met het erfgoed, met elkaar en met het museum verbinden. Vanuit die gedachte onderzoeken we of musea kunnen bijdragen aan een moeilijk oplosbaar maatschappelijk probleem. Met bewoners, kunstenaars en verschillende regionale partners onderzoeken we hoe het museum kan bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid. Het vierjarige programma Eenzaamheid bestaat uit een aantal bestaande sociale programma’s waaronder Huis van Herinnering en WERKPLAATS. Daarnaast wordt voor nieuwe doelgroepen jaarlijks één nieuw project ontwikkeld, dat gekoppeld is aan de tentoonstellingsprogrammering. Indien succesvol worden de ontwikkelde programma’s opgenomen in de organisatie en uitgezet naar andere (Zeeuwse) musea. Voor het zoeken en betrekken van nieuwe doelgroepen en voor het implementeren en overdragen van succesvolle programma’s hebben we jou nodig!

Wat ga je doen?
Jouw werkdag zal nooit hetzelfde zijn. Je maakt onderdeel uit van het team Communicatie, Educatie en Marketing. Met jouw rol als netwerker sta jij altijd met één voet buiten de organisatie. Jouw missie is het uitbreiden van ons netwerk en het leggen van contact met nieuwe en relevante doelgroepen. Hiervoor ga je partnerschappen aan met o.a. kunstenaars, lokale gemeenschappen, onderwijzers en onderhoud je die. Dit kan betekenen dat je soms wat flexibel moet zijn met je werktijden.

Gebruikte methodieken leg jij vast en waar nodig implementeer en verduurzaam je nieuwe én bestaande programma’s. Hiernaast maak je actief deel uit van een projectteam met educatoren, curatoren en communicatiemedewerkers van het Zeeuws Museum. Ook neem je met het projectteam deel aan The Change Network (OF/BY/FOR/ALL), een internationaal onlineprogramma om culturele organisaties meer inclusief te maken.

Meer over jou
Je hebt een relevante hbo-opleiding en aantoonbare ervaring in het coördineren van participatieprojecten. Jij kan zelfstandig netwerken. Jij kan je goed inleven in diverse doelgroepen en je weet ze te bereiken. Als het nodig is ook in het weekend of ’s avonds. Door goed te luisteren en verbanden te leggen weet jij hoe je mensen met verschillende achtergronden en organisaties kan enthousiasmeren en verbinden.

Je bent goed bekend met lokale gemeenschappen in Zeeland en beleeft er plezier aan nieuw publiek te vinden. Met jouw gezonde dosis nieuwsgierigheid en empathisch vermogen weet je er makkelijk binnen te komen. Ter plaatse creëer je een veilige, open en inclusieve sfeer zodat alle mensen hun perspectieven en beelden durven te delen. Je hebt interesse in kunst en cultuur en hebt een rijbewijs B.

Ben jij een sociale, zelfstandige en ondernemende netwerker? Die mensen en organisaties kan enthousiasmeren en verbinden door goed te luisteren en verbanden te leggen? Heb je aantoonbare ervaring in het coördineren van participatieprojecten? Een relevante hbo-opleiding? Spreekt werken in een trouw en hecht team met een groot hart voor het museum je aan? Van harte welkom!

Wat bieden wij?
Een klein hecht team met gedreven collega’s, die met plezier samenwerken aan innovatieve tentoonstellingen en programma’s. Zodra het weer mag, een werkplek in één van de mooiste gebouwen van Middelburg. De komende tijd vragen we je voornamelijk vanuit huis te werken. We stellen daar eventueel de benodigde apparatuur voor beschikbaar. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis (jaarcontract) met de mogelijkheid tot verlenging en de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Provincies zijn van toepassing. Het salaris bedraagt (bij een werkweek van gemiddeld 16 uur) minimaal € 1.333,- en maximaal € 1.904,- bruto per maand (functieschaal 10) met daarnaast een Individueel Keuze Budget van 22,37% van het bruto salaris.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelen en geven je daarvoor de mogelijkheden. Het Zeeuws Museum is aangesloten bij Musea Bekennen Kleur en onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. We willen als organisatie een afspiegeling van de samenleving zijn en met onze programma’s een diverse doelgroep bereiken. We streven naar een inclusieve organisatie, ieder talent is welkom! We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op ons team.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je, uitsluitend via email, contact opnemen met Warda Zaabat, via warda@diversityrecruitment.nl

Je CV en antwoorden op de selectievragen kun je tot 22 maart aanstaande sturen naar Warda Zaabat via info@diversityrecruitment.nl  met vermelding ‘sollicitatie netwerker sociale programma’s’.

Een (online)talentscan en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Selectievragen

  • Welke ervaring heb je met participatieprojecten? Hoe heb je zo’n project aangepakt? Wat ging goed en wat zou je in het vervolg anders doen?
  • Hoe zou je diverse doelgroepen bereiken en hoe verbind je ze met elkaar?
  • Welke Zeeuwse gemeenschappen uit jouw netwerk kun je interesseren voor dit project?
  • Hoe bouw je en onderhoud je je netwerk? Heb je daar een voorbeeld van?

Interesse in deze job?