De voorwerpen zijn, zie foto:
1. Saabzeh: Linzespruiten staat voor wedergeboorte
2. Sendjed: Duindoorn staat voor liefde
3. Sir: Knoflook staat voor genezing
4. Sib: Appels staat voor schoonheid en gezondheid
5. Serke: Azijn staat voor leeftijd en geduld
6. Sekke: Munten staat voor rijkdom
7. Saamaanoe soort gerecht bereid uit het sap van kiemende tarwe voor overvloed

Nieuwe collega Fatih Yilmaz

Wegens groei van ons bureau hebben we er een nieuwe Diversiteitsrecruiter bij Fatih Yilmaz! Met zijn ervaring met D&I en zijn achtergrond in recruitment voegt hij een nieuwe frisse touch toe aan Diversity Recruitment.

Fatih: ‘Mijn missie is om kansenongelijkheid op de arbeidsmarkt te bestrijden. Ik ben ervan overtuigd dat ieder talent uniek is, ongeacht waar je vandaan komt of welke kleur je hebt. Het onderwerp Diversiteit & Inclusie is een actueel thema dat bij vele organisaties op de agenda staat. Sommige organisaties zijn zich bewust van het thema en zijn al actief bezig om meer diversiteit te bevorderen, maar er zijn ook organisaties die nog niet zo ver zijn. Met mijn expertise en kritische blik wil ik hier een verandering in brengen. Dit ga ik doen door organisaties op weg te helpen om een meer diverse en inclusieve organisatie te worden. Tijdens mijn stage bij het Ministerie van Algemene Zaken heb ik een aantal mooie beroepsproducten ontwikkeld om de organisatie op weg te kunnen helpen om een diverse groep te bereiken. Enerzijds heb ik een actieplan opgesteld met daarin een aantal concrete acties die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd om op deze manier voor meer bewustwording te zorgen binnen de organisatie zodat iedereen actief wordt betrokken en het onderwerp Diversiteit & Inclusie gaat leven binnen de organisatie. Anderzijds heb ik een vacaturehandboek opgesteld met daarin inclusieve vacatureteksten per dienstonderdeel waarbij ik de bestaande vacatureteksten heb herschreven volgens de richtlijnen die in de literatuur staan beschreven en ook vanuit de input die ik heb gekregen van externe partijen. Denk hierbij aan: een diversiteitsrecruiter, consultant werving & selectie en adviseur Diversiteit & Inclusie. Het doel van het vacaturehandboek is, om de vacaturehouders een handvat te bieden zodat zij in de toekomst zelfstandig inclusieve vacatureteksten kunnen schrijven. De beroepsproducten zijn erg goed in de smaak gevallen bij de stakeholders en zitten momenteel in de implementatiefase. Op deze manier ben ik erachter gekomen dat ik een verandering heb kunnen teweegbrengen binnen een organisatie door het maken van een aantal producten. Daarom is dit voor mij een reden om mijn toegepaste kennis/vaardigheden verder toe te passen en ook andere organisaties te helpen om een diverse groep te bereiken. 

Ik ben blij dat ik voor Diversity Recruitment mag werken de komende tijd. Diversity Recruitment maakt organisaties ervan bewust dat ieder talent uniek is en helpt organisaties bij een meer inclusievere aanpak. Dit sprak mij erg aan en dit is ook mijn voornaamste reden waarom ik blij ben dat ik voor Diversity Recruitment mag werken. Op naar een arbeidsmarkt waar alle verschillen in kenmerken worden omarmd’. 

Onze missie is gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen en met jouw visie blijven we ons hiervoor inzetten.