Online Communicatie- en Marketingtalent

Online Communicatie- en Marketingtalent

Zeeuws Museum zoekt een online communicatie- en marketingtalent (32 uur)

Het Zeeuws Museum vind je in de historische abdij in het centrum van Middelburg. Ooit heeft Willem van Oranje hier zelfs kantoor gehouden. De zeer uiteenlopende collectie toont een kant van Zeeland die je niet verwacht. Onze wandtapijten zijn wereldberoemd maar we hebben nog veel meer te bieden. Van archeologische vondsten en streekdracht tot porselein en andere objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. We laten ze zien in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Regelmatig werken we met hedendaagse kunstenaars en (mode)ontwerpers. Daarnaast organiseren we activiteiten en ontwikkelen wij sociale projecten. We zien het als onze missie om onze kennis, ons gebouw en onze collectie in te zetten om mensen te verbinden. De komende jaren proberen wij bijvoorbeeld eenzaamheid in onze multiculturele samenleving tegen te gaan. Dit doen we onsite, online en op locatie. Door de huidige situatie wordt die online tak steeds belangrijker. En daar hebben we jou bij nodig!

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van het team Communicatie, Educatie en Marketing. Jij wordt het 5e teamlid en bent betrokken bij het hele communicatieproces. Jij denkt mee over, maakt, plaatst en monitort alle online content, inclusief betaalde campagnes. Hiervoor beheer je een eigen budget. Om écht impact te maken op onze diverse doelgroepen zorg jij ervoor dat interactie met het Zeeuws Museum ook buiten kantooruren mogelijk is. Dit kan dus ook s ’avonds of in het weekend zijn. Je kunt dan zelf je tijd indelen.

Hiernaast beheer, vul, en onderhoud je de website en doe je de webcare. Jij weet ook welk nieuws besproken móet worden in onze nieuwsbrieven want jij maakt en verstuurt deze. Natuurlijk hoef je dit niet helemaal alleen te doen. Dit stem je af met het team. Jouw dagen zullen gevuld worden met verschillende communicatiewerkzaamheden. Geen dag is hetzelfde! Ruimte om ideeën te initiëren en in overleg uit te voeren is er zeker. Je past SEO en SEA effectief toe. Je adviseert collega’s over de laatste online ontwikkelingen en blijft hierin zelf up to date. Je neemt actief deel aan diverse interne werkgroepen, gerelateerd aan jouw vakgebied.

Meer over jou
Jij wordt enthousiast van creatieve communicatieopdrachten en maakt er een sport van de zoekresultaten te verbeteren. Je kunt omgaan met flexibele werktijden en draagt het Zeeuws Museum een warm hart toe. Door jouw kennis en ervaring weet jij hoe je online communiceert met de buitenwereld. Ook vind je snel je weg op de socials en hebt binnen no time door hoe ons CMS werkt. Jij weet hoe je doelgroepgericht kunt communiceren en weet in je communicatie-uitingen beeld en taal goed samen te brengen. Je hebt een relevante hbo–opleiding afgerond en minimaal 2 jaar werkervaring. Je kan goed samenwerken en bent sociaal ingesteld.

Wat bieden wij?
Een klein maar trouw en hecht team met gedreven collega’s, die met plezier samenwerken aan innovatieve tentoonstellingen en programma’s. Zodra het weer mag, een werkplek in één van de mooiste gebouwen van Middelburg. De komende tijd vragen we je voornamelijk vanuit huis te werken. We stellen daar eventueel de benodigde apparatuur voor beschikbaar. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis en de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Provincies zijn van toepassing. Het salaris bedraagt (bij een werkweek van gemiddeld 32 uur) minimaal € 2.431,- en maximaal € 3.473,- bruto per maand (functieschaal 9) met daarnaast een Individueel Keuze Budget van 22,37% van het bruto salaris.

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelen en geven je daarvoor de mogelijkheden. Het Zeeuws Museum is aangesloten bij Musea Bekennen Kleur en onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. We streven naar een inclusieve organisatie, ieder talent is welkom! We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op ons team.


Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je, uitsluitend via email, contact opnemen met Warda Zaabat, via warda@diversityrecruitment.nl

Je CV en antwoorden op de selectievragen kun je tot 22 maart aanstaande sturen naar Warda Zaabat via info@diversityrecruitment.nl  met vermelding ‘sollicitatie online communicatie- en marketingtalent’. Een (online)talentscan en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Selectievragen:

  • Welke ervaring heb je met social media? Kun je een voorbeeld geven van hoe je deze kanalen gebruikt?
  • Hoe kijk je tegen vernieuwing aan? Wat zouden wij anders kunnen doen op het gebied van social media en online vindbaarheid?
  • Welke ervaring breng je mee in het online aanspreken van diverse doelgroepen? Heb je daar een concreet voorbeeld van?
  • Wat heb je met kunst en/of musea?
  • Kun je ons iets laten zien wat je hebt gedaan met beeld en taal?

Interesse in deze job?