Projectleider(s)/ onderzoeker(s) Jeugd

Projectleider(s)/ onderzoeker(s) Jeugd

Het hart van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) ligt bij het verbeteren van het leven van kinderen, jongeren en hun opvoeders. Dit doen we samen met veel mensen en partijen. Het gebruiken van de juiste kennis is daarbij cruciaal. Het Nederlands Jeugdinstituut is een nationaal kenniscentrum dat actuele kennis over opgroeien verzamelt, verrijkt, duidt en deelt. Wij brengen kennis onder de aandacht en helpen om die kennis toe te passen. Zo dragen we bij aan een kansrijke jeugd voor ieder kind.

Bij het NJi streven we naar een inclusieve organisatiecultuur. Waar ruimte is voor iedereen, we zien je talent als basis en je diversiteit als kracht. We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op het team en NJi.

Vanuit deze ambitie zoeken wij twee

Projectleider(s) / onderzoeker(s) Jeugd

Wat wordt jouw rol?
Als projectleider krijg je de verantwoordelijkheid om met een projectteam de kennisrol vorm te geven op een maatschappelijk relevant thema, zoals kansengelijkheid voor alle kinderen of een zo stabiel mogelijke ontwikkeling van jeugd naar volwassenheid. Met je team ga je aan de slag om oplossingen aan te dragen voor actuele vragen en ontwikkelingen. Dat doe je door wetenschappelijke kennis, praktijkervaringen van professionals en de ervaringen van jongeren en ouders bij elkaar te brengen en te vertalen naar toegankelijke en toepasbare kennis voor iedereen die dat nodig heeft. Dat doe je samen met anderen: professionals, beleidsmakers en bestuurders bij gemeenten en de rijksoverheid, wetenschappers, opvoeders, kinderen en jongeren. Je bent samen met een duo-projectleider functioneel leidinggevende van de leden van je projectteam. Je hebt oog voor het welbevinden en doorontwikkeling van individuele teamleden en het team als geheel. Samen geef je sturing aan het projectteam om de beoogde projectopbrengsten te realiseren. Tevens werk je naast je projectleiderschap ook mee aan andere thema’s binnen de organisatie.

Wat vragen we van jou?

  • WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring met aantoonbare ervaring op het gebied van project- en programmamanagement;
  • Kennis van en ervaring op minstens 1 van de thema’s kansengelijkheid, armoede, migratie, jongvolwassenen in een kwetsbare positie, de gevolgen voor opvoeden en opgroeien, de rol van gemeenten, onderwijs en andere voorzieningen in het jeugdveld bij het werken aan dit thema;
  • Je vindt het leuk om je te bewegen in complex landelijk en regionaal krachtenveld. Daarbij kun je snel en goed schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau en hebt een goed gevoel voor verhoudingen;
  • Inclusief vermogen: je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en je vindt aansluiting bij diverse doelgroepen in de maatschappij.

Bij het NJi werken bevlogen professionals en willen we het verschil maken in het leven van kinderen, jongeren en opvoeders. Je wilt je inzetten om samen met collega’s verantwoordelijkheid te dragen voor de resultaten van het projectteam. Je bent in staat om te reflecteren op de ontwikkeling van expertise in je vakgroep en je draagt bij aan een ontwikkelgerichte teamcultuur, onder andere door het geven van feedback.

Wat kun je verwachten van ons?

Het gaat in principe om een functie van 32 tot 36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging. Ook wanneer je minder uren per week beschikbaar bent, nodigen we je uit om te solliciteren en vragen we je jouw beschikbaarheid in de motivatiebrief te vermelden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.365,- en maximaal € 5.225,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband van 36 uur per week. Het NJi is gevestigd aan de Churchilllaan 11 in Utrecht.

Het NJi volgt de CAO Sociaal Werk. We bieden een individueel keuzebudget, waarmee je naar eigen behoefte jouw arbeidsvoorwaarden flexibel kunt vormgeven. Naast vakantieverlof hebben we ook feestdagenverlof, in te zetten op voor jou belangrijke (religieuze) feestdagen. Tevens is er de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen. Het NJi hecht eraan dat je ook jezelf gedurende jouw dienstverband blijft ontwikkelen. Daarom wordt volop ingezet op ontwikkeling van de medewerkers door collectief opleidingsaanbod en het individueel loopbaanbudget.

Informatie en sollicitatie
Je kunt je sollicitatie met curriculum vitae tot en met zondag 28 maart as. indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl.

Inlichtingen over de inhoud van de functie zijn verkrijgbaar bij Sylvia Vlaardingerbroek (Vakgroepleider Opgroeien & Opvoeden) via het telefoonnummer 030-230 6473 of Bas Wijnen (Vakgroepleider Kwaliteit, Beleid & Monitoring) via het telefoonnummer 030-230 6412.

Wil je meer informatie over de vakgroep Opgroeien & Opvoeden en de vakgroep Kwaliteit, Beleid & Monitoring of over de verschillende projecten? Neem dan contact op via hrm@nji.nl.

Wanneer voeren we de gesprekken?

De eerste (online) gesprekken zullen plaatsvinden op 6 april.
De tweede gesprekken zullen plaatsvinden op 15 april.

Interesse in deze job?