Senior bestuursadviseur Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Senior bestuursadviseur Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Belangrijke doelen waaraan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag werkt. Vanuit het hart van de ambtelijke top signaleer je bestuurlijke risico’s én kansen om deze doelen te realiseren. Als betrokken, verbindende en analytische bestuursadviseur draag je onder andere bij aan het wereldvoedselvraagstuk én de internationale koppositie van de Nederlandse agrarische sector.

In deze splinternieuwe functie ben jij de onmisbare adviseur van de plaatsvervangend secretaris-generaal. Net als de strategisch adviseur met wie je een goed samenwerkend duo vormt en je twee collega-bestuursadviseurs van de secretaris-generaal met wie je regelmatig kennis deelt en spart. Als ervaren bestuursadviseur weet jij de verbinding te maken tussen de bestuurstop van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en uitvoeringsorganisaties als Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Dienst ICT Uitvoering (DICTU). Maar ook met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat waarmee we een uniek samenwerkingsmodel hebben en onder meer samen optrekken op het gebied van bedrijfsvoering en juridische vraagstukken.

Je volgt ontwikkelingen binnen en buiten het ministerie en onderwerpen die op de agenda van de plaatsvervangend secretaris-generaal staan op de voet en pakt jouw adviesrol. Hoewel je vooral op de achtergrond van de ambtelijke top opereert, weten collega’s jou te vinden om lopende zaken te bespreken. Het komt dan ook voor dat je in een voorbereidende fase van een belangrijk overleg de rol van troubleshooter neemt en er zo voor zorgt dat aankomende gesprekken met de plaatsvervangend secretaris-generaal soepel verlopen.

Goed om te weten; de pSG heeft vier belangrijke aandachtsgebieden waarmee jij uiteraard ook veel van doen hebt:

  • De invulling van de bedrijfsvoeringsbehoefte van LNV.
  • De afspraken over aansturing van DICTU en RVO, de eigenaarschapsrol van zelfstandige bestuursorganen en de specifieke eigenaarsrol op bedrijfsvoering, financiën en de I-functie voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
  • De CIO-office.
  • De vervanging van de secretaris-generaal bij afwezigheid.

Wij vragen:
Verbinden en samenwerken zijn voor jou twee belangrijke ingrediënten om van deze functie een succes te maken. Je maakt dan ook goed gebruik van het netwerk dat je opbouwt, bent communicatief sterk en biedt een luisterend oor aan je collega’s. Nieuwe dossiers maak jij je snel eigen. Je schakelt snel tussen verschillende onderwerpen, bewaakt het overzicht en stuurt op planning en opvolging. Dit betekent ook dat je mensen weet te motiveren en stimuleren, en hun vertrouwen weet te winnen om een duurzame relatie op te bouwen en resultaten te boeken. Met stressvolle situaties kun je goed omgaan en je volgt ontwikkelingen in het bestuur en daarbuiten op de voet. Verder heb je:

  • Wo-niveau door opleiding of ervaring.
  • Brede ervaring met adviseren op hoog bestuursniveau.
  • Inzicht in bestuurlijke en organisatiedynamieken.
  • Een goede politiek-bestuurlijke antenne.
  • Affiniteit met bedrijfsvoeringsthema’s bij het Rijk.

Reageer voor 24 maart via: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/senior-bestuursadviseur-landbouw-natuur-en-voedselkwaliteit-LNV-2021-0011#0

Voor inhoudelijke vragen neem contact op met Marisa Dijkstra op, MT-lid Politieke en Bestuurlijke Zaken op 070-3797924

Interesse in deze job?